Olisi kiva lukea netistä uutisia mutta avaamalla minkä tahansa lehden nettisivun se on yläosaltaan täynnä pakkopullaa

Pakkopullaa

Olet varmaankin avannut jonkin lehden nettisivun viime aikoina? Mikä tulee noilla sivuilla ensimmäisenä vastaan? VALTAVA koko sivun täyttävä mainos, jonka tarkoituksena on saada sinut, halusit tai et, klikkaamaan sitä mainosta ja näin takaamaan lehdelle joko tuon mainostajan sivulla vierailusta lehdelle maksaman palkkion, tai lataamaan tietokoneeseesi mainostajan coocien, eli ns. keksin. Se klikkaus varmistaa sen, että jos vaikkapa kuukauden päästä menet suoraan sen mainostajan sivulle ja teet jonkin ostoksen, se lehti saa siitä komission. Komissiot saattavat olla jopa luokkaa 100 euroa per ostos.

No, se on tietenkin vain eräänlaista liiketoimintaa, mutta epäilyttäväksi sen tekee tapa jolla sitä tehdään. Kuinka monen ei-niin-internetkäyttäjän kuvittelisitte tahtomattaan klikkaavan noita mainoksia? Todellisuus on nimittäin melko järisyttävä, eli 97 sadasta noilla sivuilla vierailijoista ehkä haluamattaan kasvattaa sen lehtitalon muutenkin miljoonien tulosta omalta osaltaan.

Eikä tuokaan vielä mitään ole, mutta se on, että noiden nettilehtien lukijoita suoranaisesti kusetetaan hidastamalla kaikkia tietokoneen toimintoja ja mahdollistetaan samalla virusohjelmien sisäänpääsy. Samaa kusetusta tosin tekevät mm. eräät ministerit.

Kategoria(t): Coocies, Internet, Suomi, Tietokoneet Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s